Върховният административен съд потвърди глобата в размер от 236 431 лв.

...
Върховният административен съд потвърди глобата в размер от 236 431 лв.
Коментари Харесай

ВАС потвърди глобата за бисквити belVita заради снимка на Григор Димитров и Цветана Пиронкова

Върховният административен съд потвърди глобата в размер от 236 431 лева за заблуждаваща реклама на „ Монделийз България Холдинг “ АД на бисквити belVita. 

На Facebook страницата си „ Монделийз България Холдинг “ е разгласило фотоси на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, върху които е сложено логото „ belVita Добро утро! “, без знанието и единодушието на спортистите, като по този метод заблуждава потребителите, че двамата предлагат и харесват продукта.

Комисия за защита на конкуренцията наложи санкция на компанията през 2015 година, която Върховен административен съд удостоверява. 

В своето решение Върховен административен съд напълно споделя констатациите на Комисията за осъщественото нарушаване. Според Съда комерсиалната марка съставлява фирмената еднаквост. С слагането му върху даден артикул или стока се значи принадлежността им към избран производител, пропагандатор и така нататък В случая посредством полагането на логото на бисквитите „ belVita “ върху фотосите на тенисистите се основава връзка на тези персони с продукта за същият да се разпространява. Представени по този метод, фотосите се трансформират в рекламни материали, чието ясно обръщение е, че известните български спортисти са негови рекламни лица, които употребяват, поддържат или поддържат продукта.

Според Върховен административен съд въпреки да няма фактическо изказване за поддръжка от страна на спортистите на продуктите „ belVita “, е налице опция потребителят да бъде подведен или най-малко у него да се сътвори подозрение за такава връзка сред лицето от фотографията и продукта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР